Praha Jeruzalém

IDF a pohraniční policie dopadly dva teroristy poblíž Jericha. Palestinská samospráva tvrdí, že při obléhání byli zraněni tři lidé.

Od: Israel National News 1. března 2023 14:13

Izraelské bezpečnostní síly ve středu dopadly dva teroristy, kteří jsou podezřelí z provedení pondělní vraždy šestadvacetiletého americko-izraelského občana Elana Ganelese.

Při společné operaci IDF, agentury vnitřní bezpečnosti Šin Bet a pohraniční policie byli oba podezřelí zadrženi po obléhání budovy v táboře Aqabat Jabr jižně od Jericha.

„Před chvílí při společné akci IDF, ISA a izraelské pohraniční policie operovaly bezpečnostní síly v táboře Aqabat Jabr v sousedství města Jericho,“ uvedl ve středu odpoledne mluvčí IDF.

„Na základě zpravodajských informací ISA jednotky zadržely dva teroristy podezřelé z provedení střeleckého útoku (v pondělí), při němž byl zavražděn Elan Ganeles.“

Mluvčí uvedl, že jeden terorista byl během operace zastřelen.

„Během činnosti byl identifikován zásah na operativce, který se pokoušel uprchnout z rezidence, kde se teroristé nacházeli. Během operace byly zabaveny zbraně patřící teroristům. Zadržení podezřelí byli předáni bezpečnostním složkám k dalšímu výslechu.“

Podle zprávy Palestinské samosprávy WAFA byli během operace zraněni ostrou střelbou a gumovými projektily tři palestinští Arabové.

Ministr obrany Yoav Gallant (Likud) pochválil bezpečnostní pracovníky za dopadení dvou hledaných teroristů.

„Chválím jednotky IDF, ISA a pohraniční policie za zadržení dvou teroristů, kteří při útoku provedeném na trase 90 zavraždili Elana Ganelese blahé paměti. Každý terorista by si měl být vědom izraelských schopností se bránit – dostaneme je.“

02.03.2023 05:28 Daniel Žingor113Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.